Minőségi szolgáltatás felsőfokon!

Mit jelent az entalpiás hőcserélés?

A légkezelő szellőztető a kültérből a friss levegőt beszívja, a filtereken keresztül megszűrt baktérium és allergiamentes levegőt az entalpiás hőcserélő funkciónak köszönhetően, ideális pártartalmat és tiszta légállapotot biztosít.

Hogyan működik az entalpiás hővisszanyerős szellőztetés?
Téli időszakban az entalpia hőcserélő nem “dobja ki” az elhasznált belső levegő teljes páratartalmát, hanem annak egy részét a friss levegő párásítására használja fel. Vannak olyan légállapotok télen, amikor az entalpia hőcserélő nem tud párát visszanyerni. Ebben az esetben a hagyományos hőcserélőből sem távozik kondenzvíz. Azonban nyáron az entalpia hőcserélő a külső párás levegőt nem engedi be az épületbe, hanem kiszárítja, ha a belső légtér páratartalma alacsonyabb, mint a külső levegő páratartalma.

Az entalpia hőcserélő megfelelő működéséhez alapfeltétel a külső és belső levegő páratartalma közötti különbség megléte. Az új építésű házakban vagy ahol nagyobb felújítást követően műanyag nyílászárcsere történt, ott penészesedési problémák kezdődnek. Az egészséges szén-dioxid (CO2) szintet a jól szellőztetett légterekben úgy lehet elérni, hogy télen nagyon szárazzá válik a levegő.

Miként lehet elérni a belső légtérben az ideális levegő áramoltatást az entalpiás hőcserélő szellőztető géppel?
Az entalpia hőcserélő egy olyan funkció, amely nem csak a hő visszanyerésére képes, hanem a keletkező kondenzvizet a hőcserélő falain keresztül továbbítja a hővel együtt, a beáramló friss levegőnek. Ez olyan mintha  a hőcserélő elválasztó lemezei itatóspapírból lennének, ahol a víz át tud diffundálni, vagyis átáramlik szép lassan a másik oldalra, amely helyen a friss levegő érkezik be az épületbe. A hőcserélő által visszanyert pára a beszívott friss levegővel visszajut az épületbe. Az entalpia hőcserélő télen segít a páratartalom megtartásában, nyáron azonban a friss levegő többlet páraterhelését képes csökkenteni, ha a légtérben a páratartalom alacsonyabb.

Az entalpiás Ventilus szellőztető rendkívül energiatakarékos, időálló és a nem szárítja a levegőt, ez által mindig friss levegőt biztosít. Így nappal nem álmosodik el, éjszaka pedig pihentető alvást biztosít.

Tipp, ötlet:
Ahhoz, hogy a legjobb és az Önnek legideálisabb szellőztető gépet megtalálja, fontos átgondolni, hogy milyen a házban, lakásban a nyílászáró (fa, műanyag), mennyire tud lélegezni a ház? Azt is ajánlatos figyelembe venni, hogy a belső légtér mennyire párás és, hogy hol termelődik a legtöbb pára a házban. Ennek tükrében érdemes eldönteni, hogy szükséges e Önnek az entalpiás funkció a szellőztető gépébe.

Otthon felújítási támogatás

Kérdése van?

Visszahívjuk!

Adja meg a telefonszámát:

* Elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot és a Szerződési feltételekben foglaltakat.
Kövess minket a Facebookon!
Iratkozzon fel csatornánkra!
Keresés

Küldjön üzenetet!

Segíthetünk?

Írjon nekünk és hamarosan keresni fogjuk!

Elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot és a Szerződési feltételekben foglaltakat.
2030 Érd Rekettye utca 34.