Öntözőrendszerről általában…

Ha gondtalan kerti kikapcsolódásra vágyik…

Az öntözés minden kerttulajdonosnak fontos és elég időigényes napi tevékenység, ha szépen ápolt, üde, zöld kertben szeretné kipihenni a napi fáradalmakat.

Rohanó életünkben egyre kevesebb idő marad a pihenésre, a családdal, barátokkal a pillanatok megélésére. Egy kerttulajdonosnak mindig van valami munkája a kertjében.
Az automata öntözőrendszer ha szakszerűen van megtervezve és kivitelezve, akkor időt nyer Önnek és profi módon öntözi meg növényeit kertjében. Ráadásul ellátja az öntözés feladatát akkor is, ha Ön nincs otthon, nyaralni megy. (szöveg folytatódik a kép alatt)

capture-20140308-170912

Gondtalan kikapcsolódás

Az automata öntözőrendszer szórófejei és csővezetékei a föld alatt helyezkednek el.  Víznyomás hatására a szórófejek kiemelkednek a talajszínt fölé, majd az öntözés végén egy rugó húzza vissza nyugalmi állapotba ezáltal a kert használatát az öntözőfejek nem zavarják. Azt, hogy ezt automatikusan tegye egy vezérlő berendezés irányítja.

slideshow_irrigation_016

Öntözés után a szórófej eltűnik…

A programozható öntözőrendszer vezérlőegység elektromos szelepeken keresztül jutattja ki a vizet növényeink számára. Lehetővé teszi a megfelelő terület pontos időben történő öntözését és pontos vízmennyiséggel való egyenletes ellátását. Beosztja a rendelkezésre álló percenkénti vízmennyiséget és gondmentessé teszi az öntözést. A vezérlő elektronika egy akkumulátor segítségével áramszünet esetén is megtartja a programot, de öntözést így nem képes indítani.

Az öntözőrendszer az elektromos mágnesszelepeken keresztül, törpefeszültségű (24 V) elektromos jel hatására nyitják és zárják a szelepet, tehát indítják és állítják le az öntözést. Az elektromos jelet a vezérlő elektronika adja a szelepeknek.

A beállított programnak megfelelően az öntözőrendszer a legalkalmasabb időpontban – rendszerint hajnalban – a víznyomástól és beépített szórófejek típusától függően, 1–2 óra alatt észrevétlenül megöntözi a gyepet és a növényeket. Az öntözőrendszer esőérzékelője viszont letiltja az automatika működését, használatával elkerülhető az eső utáni, vagy csapadékos időszakban történő öntözés. A belsejében kis nedvszívó korongok magukba szívják a lehulló esővizet és ettől megduzzadnak. Átkapcsolnak egy mikrokapcsolót, amely az öntözés szüneteltetését jelzi a vezérlőnek. Eső után ezek a korongok a széltől és hőmérséklettől függően a földdel közel azonos időben száradnak ki, s aktiválják az öntözőrendszert. A kapcsoláshoz szükséges csapadék mennyisége állítható.

A rendszerbe automatikus ürítőszelepek vannak beépítve, melyek a téli leállítást nagyon egyszerűvé teszik.

Ma már egyre népszerűbb, sőt vannak kerületek, települések amelyeknél az építkezés során kötelezővé tették az öntözőrendszer beépítését is.

Biztos rengeteg kérdés fogalmazódott meg Önben az öntözőrendszerrel kapcsolatban. Hívjon minket, írjon nekünk szívesen válaszolunk!

Telefonszámaink: 06-20-299-1533 és 06-20-946-6698
Fax: 06-23-371-645
E-mail cím: splendid@t-online.hu

Kapcsolat>>

Tovább a topontozo.hu-ra még több információért>>

Powered by WordPress | Designed by: splendiddesign.hu
Köszönjük a WordPress használatát | WordPress használati útmutatók: WordPress kezdőknek