Hogyan lesz Önnek profi öntözőrendszere?

Hogyan lesz Ön egy profi, Toro automata öntözőrendszer tulajdonosa?

Az automata öntözőrendszer egyedi építmény, része a kertnek és a háznak, amit nem lehet olyan könnyen cserélni, mint egy televíziót vagy autót. Az automata öntözőrendszerhez pontos árajánlatot öntözési terv alapján lehet készíteni.
A öntözőrendszer telepítéshez mindenkinek olyan tervrajzra van szüksége, amely pontosan mutatja a beépítendő szórófejek típusát és helyét. Mindig tételes ajánlatot adunk és részletes tervet készítünk a telepítéshez.

Öntözőrendszer tervrajz...

Öntözőrendszer tervrajz…

Csodák sajnos nincsenek, egy olcsó rendszernek mindig alacsonyabb a műszaki tartalma, mint egy drágábbnak. Az olcsó öntözőrendszer általában kevesebb szórófejet és/vagy alacsonyabb minõségû alkatrészeket tartalmaz. Bizonyára Ön is sokkal többre értékeli a jó minőségű öntözőrendszerrel kapcsolatos hosszú távú elégedettséget, mint az alacsony ár miatt érzett rövid távú örömöt.

alkatreszek.jpg

Mit kell tudnia egy profi öntözőrendszernek?
A hibátlan automata öntözőrendszer feladata a kertbe ültetett növényzet igényeinek megfelelő vízmennyiség gazdaságos kijuttatása. Az automatika beprogramozásával Ön nyugodtan mehet nyaralni, mert biztos lehet benne, hogy a kertje precízen lesz öntözve. Magyarországon a gyepfelület gondozáshoz átlagosan havi 90 mm csapadék kijuttatása szükséges, amelynek legmagasabb értéke július hónapban Budapesten 120 mm. Az öntözõrendszer tervezés legfontosabb célja az egyenletes mennyiségû, az égtájaknak és a beültetett növényzet igényeinek megfelelõ elosztású víz biztosítása.

Helyes átfedés:

jokicsi1-150-x-65.jpg

jonagy-250-x-94.jpg

Hibásan tervezett átfedés:

rosszkicsi-150-x-67.jpg

jonagy-250-x-941.jpg

Az adatok figyelembevételével minden egyes esetben a kerthez és a növényeihez tervezzük az öntözőrendszert. A tervezés folyamatában a szórófejek megfelelő elhelyezése az egyik legfontosabb tényező a jól működő automata öntözőrendszerhez. Mi a tervrajzon megtudjuk mutatni, hogy az Ön kertjében milyen szórófej elhelyezéssel lesz tökéletes az öntözés. Az öntözőrendszert elektromos szelepekkel külön öntözési zónákra bontjuk, a rendelkezésre álló vízmennyiség és az eltérő öntözési igények figyelembevételével.

A tervezéskor figyelni kell az égtájakra is, mert ha a kertünkben vannak árnyékos területek azt nem szabad ugyanúgy öntözni, mint a napos részeket, hiszen az árnyékos északi rész „elúszik”, vagy a napos déli rész nem kap elég vizet.

Ha sok meredek rézsű van kertünkben, akkor csak speciálisan az ilyen célra kialakított szórófejekkel vagy speciális öntözési programmal szabad öntözni, mert egyébként a víz csak lefolyik a domboldalon.

Kerti öntözés

Kerti öntözés

A programvezérlő automatika könnyen elérhető helyen van, pl. garázsban, kazánházban. A vezérlőt soha nem tesszük a vízaknába vagy olyan helyre, amihez csak az öntözött területen át lehet odajutni. Kültéri alkalmazás esetén csak kültéri minõsítésû vezérlõt használunk.

Az esőérzékelõ elhelyezésénél ügyelünk arra, hogy ne érje az öntözővíz, de az esővíz akadálytalanul essen rá!

Biztos rengeteg kérdés fogalmazódott meg Önben az öntözőrendszerrel kapcsolatban. Hívjon minket, írjon nekünk szívesen válaszolunk!

Telefonszámaink: 06-20-299-1533 és 06-20-946-6698
Fax: 06-23-371-645
E-mail cím: splendid@t-online.hu

Kapcsolat>>

Tovább a topontozo.hu-ra még több információért>>

Powered by WordPress | Designed by: splendiddesign.hu
Köszönjük a WordPress használatát | WordPress használati útmutatók: WordPress kezdőknek