EcoTor kapuk bemutatása

bordas_szekc_kapu.jpg

.

Játszi könnyedséggel…

Épületünk legnagyobb nyílászárója, mégis könnyen kezelhető. Kevés erőkifejtéssel, halkan zárható és nyitható. Ez a tulajdonsága méretétől független.

Teret álmai autójának…

A szekcionált kapu függőlegesen működik, így nem vesz el helyet a garázs előtti térből. Továbbá gond nélkül parkolhatunk kisbusszal vagy terepjáróval.
Alapkivitelben a belső falsíkra szerelt alkatrészei az eredeti falnyílás szélességi méretét nem szűkítik. Motorizált kivitelben a magassági méretek nem szűkítik.

.

kaz-kapu-nyitas1.jpg

.

Esztétikum felsőfokon…

190 színből (a RAL színskálának megfelelően) választhatja ki házához legjobban illőt.

Melegen ajánljuk…

Az EcoTor garázskapu hőszigetelése olyan mint egy 38 cm-es téglafalaké. Használatával fűtési költségei csökkennek! Ugyanakkor a duplafalú panelszerkezet jól hangszigetel és masszívan ellenáll a mechanikai igénybevételeknek.

Gyermekei védelmében…

A kapulapok ujjbecsípődés ellen védettek. A zárt vezetősínek pedig megakadályozzák a kapu mozgó szerkezeteinek véletlen érintését. Így Ön és családtagjai maximális biztonságban vannak az ajtó használatakor.
A részletek önmagukért beszélnek…

.

HPIM0077.jpg

.

Gondos előkészítés…

Az EcoTor garázskapuk egyenletes és könnyű működése a kapukhoz használt torziós rugóknak köszönhető. A rugók számítógépes, minden egyes kapuhoz egyedileg méretezettek, felületkezeltek és hosszú élettartamúak. Legkevesebb 18000 nyitást-zárást bírnak törés nélkül!
A kapulapok egymáshoz képest a zsanérokon fordulnak el. Az akadálymentes gördülést állítható, robosztus kivitelű zsanérok és csapágyazott nylongörgők biztosítják.

Kiváló alapanyagok…

A görgők horganyzott acélprofilokban futnak, mely vezetősínek speciális szögvas profilra vannak előszerelve és tartalmazzák a szereléshez szükséges furatokat. Ezért lehet a kapukat gyorsan és szilárdan a falazathoz rögzíteni. A kicsi felső szerelési hely eléréséhez a sínszerkezet mindig dupla kialakítású.

.

ecotor-kapu-belulrol.jpg

.

A tökéletes végeredmény:

Az EcoTor panelek anyaga kétrétegű, horganyzott acéllemez. Közötte 40 mm vastag poliuretán hőszigetelés található. A tartósság érdekébe a lemezek mindkét oldala festett. A külső és a belső borító lemez egymással nem érintkezik, hőhíd a lemezek találkozásánál nem alakul ki. A szekciók ujjbecsípődés ellen védett profilja úgy van kialakítva, hogy záródásuk balesetet ne okozzon. A kapulap gumiprofil tömítéssel illeszkedik az épülethez. A lamellák közötti légzárást különleges anyagú szivacs biztosítja.

Az alkotás szabadsága…

Lehet a falnyílás bármilyen alakú, a belső falsíkra szerelt kapuk tökéletesen működnek. Önnek csak álmodnia kell…

.

fautanzatborda.jpg

.

A panelek anyaga:

Szendvics szerkezetű acél panel – két, egyenként 0,5 mm vastag acéllemez között 40 mm-es poliuretán hőszigetelés. Az alkalmazott poliuretán freonmentes, nem tartalmaz ózonkárosító anyagokat. A garázsajtó panelek hőszigetelő képessége 0,5 Wm2/K°. A panelek kiváló mechanikai tulajdonságaikat, természetes fizikai és kémiai közegben -30°C és +100°C között garantáltan megtartják.

A panelek légzárása:

A panelek között speciális, zárt cellás szivacs tömítés található. Kiválóan ellenáll a nedvességnek, párának, parazitáknak és jól elzárja a por útját.

A panelek mechanikai erősítése:

A jó rögzíthetőség érdekében a paneleken belül acélbetét van. A 35×1 mm-es betét a panel teljes hosszában megtalálható. Külső profil-acél merevítést (strut) az 5 m-nél szélesebb kapuk esetén kell alkalmazni.

.

ecotorpanelbelso.jpg

.

Sínszerkezet:

Függőleges vezetősín 2″-os (50,8 mm) széles “C” profil, 1,5 mm vastag galvanizált acél, teljes hosszában szögvas erősítéssel. A szögvas és a vezetősín hidegen sajtolt eljárással előszerelt. Vízszintes vezetősín duplasínes kialakítású (“alacsony vasala”), szintén hidegen sajtolva előszerelt.

A réselzáró tömítés:

Kemény PVC profilra hegesztett flexibilis gumitömítés. A PVC profil rápattintható a függőleges sínszerkezetre. Felső tömítésként használva külön acélprofilra (garázsajtó tartozéka) rögzíthető.

A panelek felületkezelése:

A galvanizált alaplemez két rétegben festett. Az első réteg 5 m m vastag alapozó, a második réteg 20 m m vastag poliészter fedőfesték. A gyári alapszín RAL 9010 (fehér). Az alapszíntől eltérően a RAL színskála szerint bármilyen szín rendelhető. További választéknövelés érdekében kapható még fautánzatú (sötét tölgy) fóliával is. Ez utóbbi csak vízszintesen bordás kivitelben!

.

retegek-281-x-250.jpg

.

A torziós rugók:

Csavart acélrugó, felületén galvanizált kivitelben. Minden kapuhoz számítógépes méretezéssel gyártva (DIN 17223 szabvány szerint). Az egyedi méretezésnek köszönhetően a rugók tökéletesen illeszkednek a garázskapukhoz, lehetővé téve a hosszú távú, problémamentes működést. A garázskapuk alapárában minimálisan 17000 ciklusú torziós rugót tartalmaznak. Opcióként rendelhetőek nagyobb működési számmal rendelkező rugók, valamint rugótörés biztosító is!

A torziós rugótengely:

1″-os (25,4 mm) galvanizált csőtengely. 3000 mm-es kapuszélességig egy darabban, nagyobb kapuszélességek esetén két darabból, csavaros rögzítésű tengelykapcsolóval összekötve. A torziós rugótengelyhez kapcsolódó szerelvények alapárban csavaros rögzítésűek. Opcióként rendelhető ékpályás csőtengely és tömör rugótengely, mindkét megoldás a nagyobb terhelésnek kitett kapuk esetén javasolt.

A panelek mintázata:

Kazettás és vízszintesen bordás, felületén faerezetes dombornyomással. A garázsajtók árát a mintázat nem befolyásolja.

gsw.20.bordas.kozeli_a.jpg hatter_kazettas.jpg

A kábeldob:

A garázskapu magasságához, súlyához és a vezetősínek fajtájához méretezett alumíniumöntvény. Alapárban csavaros rögzítésű. Opcióként ékpályás rögzítéssel vásárolható.

A zsanérok:

2,5 mm vastag galvanizált acéllemez zsanér az ujjbecsípődés elleni védelemnek megfelelő forgásponttal.

Vegye igénybe ingyenes árajánlat kérési lehetőségünket és díjmentes helyszíni felmérésünket!

Tel: 06-20-299-1533
06-20-946-6698
splendid@t-online.hu

Powered by WordPress | Designed by: splendiddesign.hu
Köszönjük a WordPress használatát | WordPress használati útmutatók: WordPress kezdőknek