GYIK – központi porszívó

Gyakran Ismételt Kérdések

KÖZPONTI PORSZÍVÓ

Mi az a Központi porszívó?

Egy falban láthatatlanul kiépített speciális PVC csőrendszer, amely egy központi porszívógéphez csatlakozik. A lakás falain esztétikus fali csatlakozókba csatlakoztatva a gégecsövet és takarító készletünket kezdődik meg a takarítás.A csőhálozaton keresztül a por, szemét a központi gépbe kerül, amelynek speciális szűrőrendszerén keresztül a por és szemét leválasztásra kerül egy tartályba, a szűrt levegő pedig a szabadba távozik. Így a por nem kerül vissza a lakásba.

Hogyan válasszak központi porszívó kivitelezőt?

A Splendid Design több évtizede tervez és kivitelez központi porszívó rendszereket. A megfelelő működés érdekében fontos, hogy szakképzett emberekkel, cégekkel végeztesse el a beépítést. Cégünk a TQD kiemelt viszonteladói partnerei vagyunk évek óta. Dolgozóink a TQD által minősített és szaktanfolyamot végzett szakemberek. Csak minősített szakemberekkel dolgoztasson! Miért mi? Itt olvashat egy rövid összefoglalót>>

Hogyan lehet nekem központi porszívórendszerem?

Ha új ház építése előtt áll küldje el nekünk leendő házának alaprajzát, mi INGYEN megtervezzük és a legideálisabb, részletes ajánlatot adjuk Önnek. Az ajánlatkérés semmilyen kötelezettséggel nem jár.
Ha már elkezdték az építkezést, de még semmilyen épületgépészeti csövezés (víz, fűtés, padlófűtés) nem történt meg akkor még nem késett le semmiről. Helyszini felméréssel szinte azonnal ajánlatot tudunk adni.
Ha már kész háza van akkor sajnos csak bontással, vagy egy nagyobb felújítás során van mód a központi porszívó beépítésére. Kérje kötelezetségmentes felmérésünket ajánlatunkat és mi a lehető legkisebb bontással járó megoldást megkeressük Önnek!

Mi kell egy központi porszívórendszer ajánlatkéréshez?

Új ház építésekor mindig készül alaprajz, tervrajz. Ezt eljutattva hozzánk, akár e-mailen, faxon vagy személyesen szakembereink megtervezik a rendszerét és részletes ajánlatot adnak, árral, kivitelezés ütemezésévél, hasznos tanácsokkal.

Mennyibe kerül a központi porszívó rendszer?

Ez pontosan megmondani lehetetlen. Minden ház a helyiseg elrendezése miatt más és más. De megközelítőleg egy 100-150 m2-es családi ház csőrendszere kb brutto 125 000 Ft+ munkadíjból kivitelezhető. A végső beüzemeléshez amikor felszerelésre kerülnek a fali csatlakozók, a központi gép, a takarító eszközök kiválasztásra kerülnek nagyjából brutto 300 000 Ft-ból megvalósítható.

Utólag is be lehet építeni a központi porszívót?

Igen, de ez mindenképp nagy bontásokkal jár, ezért érdemes felújításkor gondolni erre. Amennyiben utolag szeretne közonti porszívót kérje mindenképp szakember segítségét!

Hová érdemes a központi gépet elhelyezni?

Egy tároló-, gépészeti helyiségbe, garázsba, ahol a szabadtérbe kivezethető a gépből a kiáramló levegő és ahol a gép zaja nem zavar senkit.

Hogyan kell használni a porszívót?

A központi porszívó használata nagyon egyszerű. A gégecsövet a fali csatlakozóba kell illeszetni. A gép a csatlakozó bedugása után automatikusan elindul és azonnal megkezdhető a porszívózás. Különböző takarítófejek ( kárpit tisztító fej, kőpadló fej, portörlőfej stb….) segítik a könnyebb takarítást.

Vizet, folyadékot fel lehet vele takarítani?

Igen. Ezt egy speciálisan erre kifejleszett vizes felszívótartállyal lehet megoldani.

Eldugulhat a csőrendszer?

A rendszer úgy kerül megtervezésre, hogy ennek az esélye szinte nulla legyen! Ezért is fontos a szakszerű tervezés. A felszívott tárgyak először a 32mm széles gégecsövön kell, hogy keresztül jussanak. Majd jön az első fali csatlakozó, amely egy 90 °-os könyökben folytatódik, ezek csak a kisebb tárgyak tudnak keresztül menni. Ami itt átment az végig tud menni az egész rendszeren és a végén a gép tartályába landol.

Milyen gyakran kell a porgyűjtő tartályt üríteni?

A takarítás intenzitásától függ, először érdemes havonta megnézni a tartályt, majd felmérni milyen gyorsan telik meg a tartály. Egy álltagos háztartás esetén kb 3-4 hónap.

Milyen gyakran kell karbantartást végezni a rendszeren?

Minden rendszer, berendezés működése közben használódik, esetleges alkatrészek kopnak, elhasználódnak. Ahoz, hogy egy központi porszívó megfelelően működjön és hosszú élettartamot produkáljon szükség van karbantartásra. A porszívó speciális szűrőjét 5-10 évente cserélni kell, a motor szénkeféit 500 munkaóránként. Cégünk szerződéses karbantartásokat vállal, hogy megmentse Önt a nagyobb egyszeri szervízköltségektől!

Saját magam is be tudom építeni a központi porszívórendszert?

Természetesen, ha rendelkezik megfelelő szakmai ambiciókkal maga is be tudja építeni a központi porszívórendszert. Ehez használati és telepítési segédletet is tudunk adni. Felhívjuk figyelmét, hogy a garanciák nagy rész csak szakember beépítésének igénybevételével érvényesíthető.

Powered by WordPress | Designed by: splendiddesign.hu
Köszönjük a WordPress használatát | WordPress használati útmutatók: WordPress kezdőknek